Ordu'da Biyoinovasyon Merkezinde özel öğrenciler ağırlandı
29.01.2025 - 17:11Ordu'nun Ulubey ilçesindeki Biyoinovasyon Merkezinde özel öğrenciler misafir edildi.
- 0
- 0
- 1551
Ordu'nun Ulubey ilçesindeki Biyoinovasyon Merkezinde özel öğrenciler misafir edildi.
Düzce'de evlerinin önünde 25 yıl önce hobi amacıyla çilek yetiştirmeye başlayan Sarı ailesi, birkaç yıl önce mesleğe dönüştürdükleri uğraşlarında topraksız sera uygulamasıyla yıl boyunca yetiştirdikleri ürünleri müşterilerine dalından toplatıyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tarım alanındaki yenilikleri ve kariyer fırsatlarını gençlerle buluşturacak Ekolojik ve Sürdürülebilir Tarım Gençlik Kampı başvurularının başladığını açıkladı.
Rize’de Türk çayının üretiminin 100. yılı olması nedeniyle Ulusal Çay Kongresi düzenlendi.
Rizeli iki arkadaş, Kalkandere ilçesinde kurdukları serada topraksız tarımla marul yetiştiriciliğine başladı.
Trabzon'un Ortahisar ilçesi Geçit Mahallesi’nde hayata geçirilen ‘En Mutlu Köy’ projesinin açılışı için geri sayım başladı. Mülkiyeti Ortahisar Belediyesi'ne ait olan alanda inşa edilen ‘En Mutlu Köy’ Projesi'nin yıl sonuna kadar hizmete girmesi bekleniyor.
Çay fabrikalarından elde edilen atıklar ekonomiye kazandırılıyor. Her yıl çöpe giden binlerce ton çay atığı, ÇAYKUR'un kurduğu AR-GE çalışmalarıyla soğuk çay, topraksız tarım, mangal kömürü gibi bir çok alanda ekonomiye kazandırılıyor.
Kocaeli'de İç Anadolu Bölgesi'nden getirilen volkanik cüruf kullanılarak topraksız tarım yapılan seradan, 6 aylık hasat sezonunda yaklaşık 60 ton ürün alınması bekleniyor.
Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Halil Pekdemir, Rusya'nın, Türkiye'den domates ithalatını artırma kararının, ihracatı olumlu etkileyeceğini söyledi.
Dünyanın en kaliteli tescilli fındığına sahip Giresun'da fındığa ek gelir olarak yetiştirilen topraksız tarımda çilek üretiminin her yıl artarak devam ettiği belirtildi.
Rize'de besleyici film tekniği (NFT) ile topraksız tarım çalışmaları yapan genç üretici Osman Yazıcı, bu yöntemle ilk kıvırcık marullarını yetiştirdi.
Florida Üniversitesinden getirilen bitkilerin adaptasyonu üzerine iki yıl süren AR-GE çalışmalarında başarılı olarak, kış döneminde modern tarımla yüksek rekolteli ve kaliteli çilek üretmeyi başardı.
Topraksız tarım sistemleri konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan elektrik elektronik yüksek mühendisi Kalaycı, az su kullanarak daha kaliteli ürünler yetiştirebilmek için "güneşin hareketini taklit eden aydınlatma sistemi" geliştirdi.
Trabzon’da yaklaşık 4 yıl önce Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün destekleriyle hayata geçen topraksız tarım denemeleri başarıyla sonuçlandı.